Kan jag lösa digitala korsord i e-tidningen eVK?

Fyra av VK:s korsord är lösbara i eVK. Det gäller Svåra krysset på måndagar, ett sifferkryss på tisdagar samt storkrysset på fredagar och lördagar. Storkrysset på lördagar är tävlingskryss, övriga kryss är nöje och tidsfördriv.

Så här kryssar du:
Klicka på den ruta där du vill börja att skriva.

• Vill du byta riktning mellan vågrätt och lodrätt, så gör du det genom att dubbelklicka eller trycka på mellanslagstangenten. (För iOS bara mellanslagstangenten).
  • Vill du fortsätta senare: klicka på ”Fortsätt senare”, så får du en länk till din e-post. Det betyder att du kan fortsätta på en annan enhet än den du började på.

När du öppnat korsordet tryck på knappen “Så här gör du” för fullständiga instruktioner.

Bra att veta
Varje kryss publiceras i en vecka, man klickar på sidan varpå krysset öppnas i en webbläsare.

Korsorden är en länk som byts ut varje vecka (av kryssleverantören), det kommer alltså inte att vara möjligt att gå till tidigare tidningar och försöka lösa förra veckans kryss. Då öppnas helt enkelt det senaste.

Du som löser korsorden i eVK måste för att vara med och tävla ta en skärmdump på ditt ifyllda kryss, och skicka det i ett mejl till [email protected].