Läs papperstidningen digitalt med eVK!

eVK är VK:s papperstidning i digitalt format som du läser på din dator, mobil eller surfplatta. En stor fördel med eVK är att du kan läsa den var du än är, så länge du har internetuppkoppling.

I eVK får du, precis som i papperstidningen, en praktisk överblick över dagens tidning, där du kan zooma in och bläddra mellan artiklar. I eVK hittar du även specialbilagor som Bil och Bostad, Totalt Umeå, Affärsliv, Aftonbladet* och Sportbladet*. Med hjälp av sökfunktionen kan du söka bland tidigare tidningsutgåvor och djupdyka i tidningsarkivet. Varje torsdag publiceras dessutom ett nytt digitalt korsord, som en egen bilaga. Där kan du kryssa digitalt utan kladd, endast som förströelse.

eVK uppdateras med nytt innehåll två gånger per dygn. Klockan 19.00 får du ett urval av innehållet i morgondagens tidning och kl 04.00 publiceras dagens tidning i sin helhet.

eVK ingår för dig som har prenumeration VK Digital, VK Helg, VK Premium, VK Företag Digital samt VK Företag Premium. Ingår ej i prenumerationen VK PLUS eller VK Företag BAS. Kontakta kundservice och uppgradera din prenumeration för att få tillgång till eVK. Kontakta kundservice

*Aftonbladets bilagor ingår inte i din ordinarie VK-prenumeration, men du kan köpa till produkten. Läs mer om det här.

Välj hur du vill läsa eVK

På datorn – direkt i webbläsaren

På datorn hittar du eVK direkt i din webbläsare. Logga in med ditt digitala konto på vk.se. Klicka på din mejladress högst upp till höger, där hittar du e-tidningen eVK. Du kan även klicka i Menylistan uppe till vänster och välja eVK under Snabblänkar. Direktadressen till eVK är vk.se/evk.

Klicka därefter på den utgåva du vill läsa. Bläddra gör du genom att klicka på pilen längst ut till höger i skärmen.

Zooma in och ut: Genom att dubbelklicka zoomar du in. Dubbelklicka igen så zoomar du ut. Alternativt; för datapilen längst ner på skärmen och klicka på symbolen förstoringsglaset som visar sig på skärmen.

Artikelläge: Får du genom att föra pilen över en artikel (som då markeras i blått) samt klicka på artikeln. För att återgå till tidningsvyn, klicka på tidningssymbolen längst ner till höger på dataskärmen.

Anpassa utseendet: Ändra storlek på texten så att det passar just dig. Välj artikelläge, klicka sedan på textinställningar längst ner till vänster.

Skriv ut: Du kan skriva ut artiklar genom att klicka på symbolen Skriv ut längst ner till höger på skärmen.

På surfplattan eller i mobilen – via appen eVK

Ladda ned appen eVK kostnadsfritt i App Store eller Google Play. Logga in med ditt digitala konto, samma inloggningsuppgifter som på vk.se. Klicka på den utgåva du vill läsa och bläddra genom att svepa fingret i sidled. Du kan även ladda ned tidningen för att läsa utgåvan senare, utan internetuppkoppling.

Läs utan uppkoppling

I appen eVK kan du smidigt ladda ned tidningsutgåvor du vill kunna läsa utan uppkoppling. Smidigt om du till exempel pendlar eller saknar internetuppkoppling där du befinner dig.

Ladda ned en utgåva: Klicka på den tidningsutgåva du vill ladda ned i appen och håll kvar fingret tills du ser att den laddat ned klart. En ruta dyker då upp med texten “Tillgänglig offline”. För att sedan ta bort en nedladdad utgåva, gör du på samma sätt. Håll fingret nedtryckt tills du får upp en ruta som säger “Inte tillgänglig offline”.

Ladda ned appen eVK här:

Välj vilken vy som passar dig bäst – läs- eller papperstidningsvy

Kvällens utgåva kan du läsa i ett format som är anpassat för att vara enkelt att läsa i din mobil och surfplatta. Morgonens utgåva kan du välja om du vill läsa i den anpassade läsvyn eller om du vill läsa sida för sida i den traditionella papperstidningsvyn. Genom att röra fingret i sidled kan du enkelt bläddra mellan artiklarna i läsvyn.

För specifika frågor om eVK, ställ din fråga under Frågor & Svar