Hur tänker ni kring vilka serier som publiceras i tidningen?

Det finns få saker i tidningen som engagerar våra läsare så mycket som våra tecknade serier. När vi gjorde om VK för ett tiotal år sedan fick läsarna rösta om vilka serier som skulle vara kvar. Pondus är en av våra långkörare, och fick många röster vid omgörningen. Varje lördag har vi valt att numera också byta ut Pondus till Lilla Berlin, en serie som var “sommarvikarie” för Pondus under tecknarens sommarledighet. Den har visat sig tilltala en annan av VK.s målgrupper, och vi vill gärna ha en mix på seriesidan så att många olika läsare kan hitta något som tilltalar dem där.

För att komplettera Pondus har vi också varje dag en lokal serie av tecknaren Niklas Eriksson: Carpe Diem. Det finns ett stort värde, tycker vi som lokaltidning, att kunna ha en serie med lokal anknytning. Niklas Eriksson bidrar också då och då till vår opinionsavdelning med sina serier. 

När det gäller våra serier, ska de hålla samma kvalitet som VK:s innehåll i övrigt. VK:s ansvarige utgivare är ansvarig även för vilka serier vi publicerar, och varje seriestripp läggs också in i tidningen manuellt av en redigerare.