Varför skriver ni så mycket om elände, när det finns så mycket bra som händer i regionen och kommunerna?

Som lokaltidning gör vi vårt bästa för att spegla den lokala verkligheten, men medier är en spegel av mänskligheten. Vi har alla människor en dragning till berättelser som står ut från det vardagliga, från det normala. Det är också mänskligt att vilja veta och förstå det som inte fungerar i samhället. Då har vi störst chans att möta det som inte fungerar eller det som är farligt, och skapa en förändring.

Så, att vi medier lyfter fram det som inte fungerar – det är inte konstigt. Men VK vill inte enbart fastna i problemformulering. Vi vill också vara konstruktiva, och visa på möjliga lösningar. Det försöker vi bli bättre på. 

Som lokaltidning lyfter vi faktiskt fram många goda initiativ, varje dag, men som många kanske inte tänker på: Där finns idrott, kultur och nöje till exempel. Varje helg har vi våra Weekendsidor fyllda med inspirerande och hjärtevärmande reportage, varje onsdag har vi infört fyra specialsidor med superlokalt material där inspirerande och engagerande innehåll lyfts fram. Varje dag på familjesidorna intervjuar vi en västerbottning som är aktuell av olika slag – och varje tisdag lyfter vi på samma sida fram en vardagshjälte.

Så att de goda insatserna också syns i VK; det är otvetydigt. Bläddra gärna igenom en tidning under en vecka och notera vad du ser! Har du tips på nyheter som du saknar – skicka ett mejl till [email protected].